Po maturitě nastoupila na Českou zemědělskou univerzitu. Po čtyřech letech studia ale došla k závěru, že titul není v životě to hlavní. „Rozhodla jsem se jít za svým snem,“ říká dnes. Studium ukončila a naplno se pustila do cukrařiny.
Kromě kreativity, kterou může v cukrařině uplatnit, ji baví i její pestrost. A to i přesto, že do práce vstává o mnoho hodin dříve než většina běžných smrtelníků. A jak tedy vypadá její normální pracovní den?
„Většinou vstávám mezi třetí a čtvrtou ranní, proletím koupelnou, postarám se o psí smečku a jedu do práce. Tam si uvařím kafe a zkontroluji objednávky,“ popisuje svůj pracovní den.

Není tedy divu, že svůj profesní život po zběhnutí z univerzity zasvětila rodinné cukrárně sídlící na pražské Letné. Pracovat v rodinné firmě považuje za výhodu i nevýhodu. „Mám sice volnou pracovní dobu, ale osmihodinová je zřídka kdy. Pro mě asi největší výhodou je, že jsem si vlastním šéfem.“



Pod jejíma rukama vznikají doslova jedlá umělecká díla – dorty ve tvaru aut, zvířat i postaviček. Na který z nich je skutečně hrdá?
„Stoprocentně jsem hrdá na motorku Yamaha XT1200ZE Super Ténéré v provedení 3D, která měla 50 cm, vážila 15 kg a byla pro generálního ředitele společnosti Shell Česká republika. Ještě dva dny před předáním dortu jsem byla v salónu Yamaha studovat a přeměřovat detaily,“ vzpomíná.
„Přátelé o mně tvrdí, že jsem snílek, blázínek, detailista, workoholik a renesanční člověk. Vždy mě tím rozesmějí, protože jsem jen holka, která miluje svoji práci,“ říká s úsměvem.
Za poslední rok absolvovala sedm kurzů – od drátkování jedlých květin po výrobu čokoládových pralinek. Pravidelně navštěvuje semináře o trendech v oboru a účastní se veletrhů. „V září jsem byla v Mnichově, v lednu se chystám do Rimini. V cukrařině musíte držet krok – trendy se mění stejně rychle jako móda.“

Do pěti až deseti let chce mít vlastní cukrářské studio – místo pro výrobu dortů, focení i pořádání kurzů pro studenty. A vedle toho si přeje i rodinu. „Doufám, že budu vychovávat už třetí generaci cukrářů,“ plánuje.

Ve volném čase se věnuje své druhé lásce – koním – a péči o smečku psů. Cukrárnu, kde Miroslava Jungrová působí, najdete na www.naletne.cz.
Napsat komentář