Pes

Domácí zvířata mohou být nesmrtelná – Cuddle Clones

Obáváte se, že až váš čtyřnohý přítel odejde do psího či kočičího nebe, nebudete schopni bez něho existovat? Nejste v tom sami. Lidí závislých na chlupatém kamarádovi jsou na světě miliony. Americký start-up Cuddle Clones jim pomáhá přežít jeho ztrátu. Zvířecí miláčky totiž klonuje.

Podle posledních výzkumů má v Česku psa asi 40 procent domácností a o dalších zvířatech, jako jsou kočky, želvy nebo třeba křečci a morčata, ani nemluvě. Stejně jako Češi ale holdují společnosti chlupatých i jiných domácích mazlíčků i jinde ve světě – třeba v USA.

A nebyli by to Američané, aby kromě všemožných pelíšků, laskomin a nejvymazlenějších hraček nevymysleli pro svá zvířata ještě něco navíc. Lépe řečeno – pro sebe.

Pes jako manžel

Ze zkušenosti víme, že s odchodem domácího mazlíčka se řada lidí smiřuje stejně obtížně, jako s úmrtím někoho z blízkého příbuzenstva. Aby byl odchod zvířete pro jeho majitele alespoň trochu snesitelnější, Američané nabízejí možnost si domácí mazlíčky naklonovat.

Tedy, ne tak docela. Skutečné klonování je stále ještě spornou a eticky nevyjasněnou otázkou. A tak se start-up Cuddle Clones z Kentucky rozhodl začít klonovat zvířata „jen jako“.

Od psa až po koně

Zruční pracovníci této společnosti jsou schopni vytvořit plyšovou kopii jakéhokoliv domácího zvířete od psa přes kočku, morčete, králíčka až po koně, a to v jakékoliv barevné kombinaci a jakékoliv poloze.

Aby byl „klon“ skutečně věrný, je třeba do firmy zaslat fotografii miláčka, na níž je dotyčný či dotyčná zachycena tak věrně, jak majitel chce, aby vypadal či vypadala ve formě klonu.

Nesmrtelný Jack i Daisy

Ceny klonu se pohybují v závislosti na velikosti a náročnosti od 179 do 249 dolarů, tedy zhruba od 3 750 do 5 220 korun. Co na tom, že plyšák stojí v některých případech třeba i stejně nebo dokonce více než originál. Řada lidí chce mít přece svého milovaného Jacka nebo Daisy stále na očích i po jejich úmrtí, což jim umožní třeba i klon ve formě figuríny, který firma poskytuje rovněž.

Kromě realistických klonů nabízí firma majitelům domácích mazlíčků i další servis. Jde například o ozdobné urny z mosazi, do kterých mohou majitelé zpopelněného psího, kočičího či jiného miláčka uložit, umístit je v domácnosti na dobře viditelném místě a navždy si jej tak připomínat.

Vzpomínáme, Azore

To však ještě není zdaleka vše. Jak uvádí start-up na svých stránkách, vůbec nejobjednávanějším artiklem jsou pamětní žulové desky s vyobrazením zvířecího společníka, uvedením jeho jména, věku, kdy zemřel, případně dalších informací či vzkazu ve stylu „Vzpomínáme na Tebe, drahý Azore“ nebo podobně. V tomto případě je cena 79 dolarů, tedy něco málo přes 1 600 Kč.

V dnešní době plné vyspělých technologií asi nikoho nepřekvapí, že veškeré objednávky lze vyřídit elektronicky. Jak u klonů, tak dalších artiklů probíhá veškerá komunikace s firmou přes internet. Například u pamětních desek jste u jména, věku i vzkazu zvířecímu miláčkovi do pomyslného nebe limitováni kolonkou s 15 písmeny pro každou kategorii. Poté stačí již jen vložit do objednávkového formuláře dvě fotografie, vybrat si styl písma, jakým má být pamětní deska vyvedena, a za 4–5 týdnů se můžete dočkat vytouženého pomníku.

Závěrem je třeba zmínit, že mnozí z milovníků zvířat si touží připomínat svého miláčka i za života. Třeba, když jedou na dovolenou a odloží jej na tu dobu k příbuzným, nebo zkrátka jen tráví celý den v práci a nemohou být s ním. Potřeby těchto zákazníků Cuddle Clones dokáže uspokojit také. Poskytuje totiž náhrdelníky nebo náušnice, které jsou stejně jako plyšové klony přesnou kopií fotografie zaslaného zástupce zvířecí říše.

Objednejte a pomozte

Ač se to celé zdá možná tak trochu morbidní a mnohé čtenáře možná napadne, že jde o další firmu, která svůj úspěch staví zejména na smutných situacích, do kterých se dostávají potenciální zákazníci, v tomto případě se pletou. Činnost start-upu má totiž výrazně sociální přesah. Výtěžek z platby za klony či jiné zboží nejde totiž do kapsy žádnému podnikateli, ale na pomoc zvířatům v nouzi.

Tak který z výrobků si pro Vašeho Rexe nebo Meggie objednáte vy?

Sdílejte :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *